Friday, June 14, 2013

Beza Antara Mitsubishi Lancer GT dan Mitsubishi Lancer Evolution X (Bodykit)

Assalamualaikum.
Peace be Upon You.

Setelah sepurnama (lebih) tidak ada update, jadi saya disini nak update dengan entry (rujuk perkara diatas) ceh dah macam surat kiriman rasmi. By the way, aku kadang-kadang keliru antara Lancer GT / Inspira dengan Evo X, yelah kena tipu based on bodykit. Aku bukanlah kenal "evo" sangat. Yeah scroll down terus kalau nak tengok perbezaannya.

Sorry mengarut. Lets roll.

Sedikit info dari Wikipedia :

Mitsubishi Lancer Evolution X
  • Released on October 2007
  •  4B11T 2.0L
  • 276 HP 
  • BREMBO 

Mitsubishi Lancer GT

  • Released on September 15, 2007
  • 4B11, 2.0L DOHC 
  • 157 HP


1: Spoiler

2: Front Fender

3: Brembo 

4: Rims

5: Rear Fender



Bulatan merah tu, Evo X bentuk petak tapi Lancer GT bentuk bulat. So paling susah kalau Lancer GT nak convert ke Evo X, part ni lah.  



Bonet depan: 


*AmSyaff R watermark is my picture
** Others picture credit to: dailytorque.com , automotobounce.com, autoclub.com.

2 comments:

  1. Saya nak tahu belajar yg rasa tgok pic atas dgn bawah Ada Kanan dgn kiri yg baru tahu lain je....TQ TQ

    ReplyDelete